Hydrocultuur

Hydrocultuur op kantoor

Kantoorplanten zorgen voor een prettige werkomgeving en een gezonde werkplek. Elke bedrijfsruimte, van directiekantoor tot kantine, heeft kantoorplanten, bloemen en kleur nodig. Als u het belangrijk vindt dat uw kantoorplanten er altijd goed uitzien, zonder al te veel onderhoud, kies dan voor hydrocultuur. Wij, van MVZ-Bedrijfsgroen kunnen dit hele proces voor u uit handen nemen. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de aanschaf van planten, wij zorgen ook voor het onderhoud. 

Het is mogelijk om veel verschillende soorten planten op hydrocultuur te plaatsen.

Wat is hydrocultuur? 

Hydrocultuur is een methode om planten te kweken waarbij men geen potgrond gebruikt, maar de planten in anorganisch materiaal plaatst. Hydrokorrels zijn klei of vulkanische korrels die water opnemen uit het reservoirs op de bodem van de pot. De wortels van de plant nemen het water vervolgens weer op uit de hydrokorrels. De bodem van de pot, ongeveer een derde deel, is het waterreservoir. Dit laagje water verdwijnt in de loop van de tijd. Dan is het weer tijd om water bij te vullen. 

De voordelen van hydrocultuur

Hydrocultuur heeft verschillende voordelen ten opzichte van potgrond. 

  • U hebt minder kans op insecten. Met name insecten die hun eitjes in potgrond leggen, zoals vliegen. 
  • Er zit veel lucht tussen de grove korrels, waar de wortels van uw planten zo dol op zijn dat ze behoorlijk groot worden.
  • Planten op hydrocultuur zetten is duurzamer dan potgrond. Hydrokorrels kunt u namelijk vaak hergebruiken.
  • Schimmels en bacteriën zijn makkelijker te voorkomen en te bestrijden.
  • Het verzorgen van planten kost minder tijd. Tevens kunnen wij dit proces voor u uit handen nemen.

Wat is het verschil tussen hydrocultuur en (pot)grond planten? 

Hydrocultuur kantoorplanten en “gewone” kantoorplanten zien er hetzelfde uit. Het verschil zit hem in de kweekpot en de wortels. Hydrocultuur kantoorplanten hebben namelijk een kleinere kweekpot. Bij normale bodemplanten legt de plant een netwerk van fijne wortelharen door de pot heen op zoek naar voedingsstoffen. Dit is anders dan bij hydrocultuur planten. Bij hydrocultuur kantoorplanten gaan de wortels recht naar beneden. Hiermee halen ze voedingsstoffen uit het water, waardoor de planten sterker worden en groeien. 

Onderhoud van planten op hydrocultuur

Wat is de beste manier om hydrocultuur planten te onderhouden? Een nauwkeurige dosering van water en voedingsstoffen zijn van cruciaal belang. De watermeter geeft aan hoeveel water de planten nodig hebben. Het verzorgen van hydrocultuurplanten is echter moeilijker dan u zou denken. Sommige planten hebben meer water en voedingsstoffen nodig dan andere. Een van de grootste voordelen van een hydrocultuurplant is dat ze maar eens in de 3 à 4 weken water nodig hebben. 

Plantenonderhoud op locatie

Wij, van MVZ-Bedrijfsgroen onderhouden graag uw bedrijfsgroen. Al jarenlang vindt u ons met regelmaat bij bedrijfspanden, waar wij bijvoorbeeld in showrooms, wachtruimtes en kantoren het groen onderhouden. Uitgebreid onderhoud van kantoorbeplanting bestaat o.a. uit: water geven, voeden, gedetailleerd snoeien, ongedierte bestrijden (ook preventief) en watermeters controleren. Op onze “Plantenonderhoud” leest u hier meer over. 

Advies op locatie

MVZ-Bedrijfsgroen geeft advies op locatie. Ook schrijven wij uitgebreide beplantingsplannen voor uw kantoor. Alle informatie over plantensoorten, plantlocaties, etc. staat hierin beschreven. Op deze manier wordt uw kantoor uitgerust met een breed assortiment kantoorplanten. 

Neem contact op via het formulier hieronder of bel naar +31 6 24290466. 

Formulier

WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp